Over Dogs

De Dogs van Do's en Dogs

De Dogs van Do’s en Dogs zijn Fonz en Puck, beide afkomstig uit het buitenland. 

Deze fantastische leermeesters hebben mij geïnspireerd om alles te gaan leren over honden, hun gedrag, behoeftes, emoties en welzijn en uiteindelijk tot het oprichten van Do’s en Dogs.
FenP.jpg

Fonz

Fonz is een 10-jarige reu, een kruising Labrador-Turkse herder. Hij werd geboren in Turkije en werd als pup ontzettend naar behandeld, tot hij op straat werd gezet. Gelukkig werd hij opgevangen en is hij in 2013 naar Nederland gekomen alwaar ik hem adopteerde. Door zijn verleden heeft Fonz flinke trauma’s opgelopen. Het is een onzekere hond die vooral veel steun nodig heeft. Fonz is erg bang voor onweer en vuurwerk, is erg waaks en kan soms uitvallen naar andere honden. Hij heeft een intens lief karakter, wat hem tot een geweldige huisgenoot maakt en een maatje voor het leven. Fonz trekt zich graag terug op zijn eigen rustplaats in huis om heerlijk te snurken. Een echte schat, met een piepklein hartje van goud!

Puck

Puck is een 8-jarige kruising Podenco-Pointer en werd in Spanje als pupje van vier weken oud op straat gevonden. Zonder moeder, maar met haar nestgenootjes. Aldaar kwam zij in een grote opvang terecht. Van daaruit reisde ze op een leeftijd van 4 maanden naar Nederland en adopteerde ik haar als maatje voor Fonz. Puck is een onzeker en druk hondje, dat erg aan haar eigenaren hangt. Ze is snel angstig en kruipt dan helemaal tegen je aan om steun te krijgen. Puck hangt ook erg aan Fonz; ze kan niet alleen thuis blijven zonder hem. Ook vindt ze andere honden niet leuk en kan ze daar flink naar uitvallen. Loslopen is door haar sterk aanwezige jachtdrift helaas meestal niet mogelijk. Daarnaast is ze wel heel erg leergierig en werkt ze graag met je samen. Puck is enorm lief en knuffelig en ligt het liefst de hele dag tegen je aan.